Karancs-Medves hegyi kerékpártúra 2017. május 27-28.

Karancs-Medves hegyi kerékpártúra 2017. május 27-28.

Ez nagyon kivételes hétvége volt, mert ilyen kis létszámú eseményünk még nem volt, azonban zseniálisra sikeredett. Páratlan szépségű hely, a hazánkban van, nem is értem, miért nem jöttek többen… talán azért mert még nem hallottak róla.

Elautóztunk a bringámmal Hatvanba, ahol felvettem Gábort, az egyetlen jelentkezőt és a kerékpárját, végül megérkeztünk Somoskőújfaluba, a Vargánya Vendégházba, a szállásunkra. 10 óra fele nekiindultunk, feltekertünk a Karancs kilátóhoz. Útközben többször találkoztunk montipajtikkal.

Ez a táj valóban csodaszép és gyönyörű, évente legalább 1x látni kell. Még őzet is láttunk párszor. A Karancsról már csak gurulni kellett… visszaértünk a vendégházba és hozzácsapódtunk egy másik bringás baráti körhöz, együtt vacsorázunk velük bográcsban készített paprikás krumplit, „Köszönet érte Nekik!”


Vasárnap velük együtt mentünk… hát… kemény menet lett. Volt felfele is, de lefele is bőven. Kedvencünk a Bárna előtti trail szakasz lett, mely egy pár km-es keskeny erdei út, gyökerekkel tűzdelve, és tobozokkal borítva. Csodaszép ösvény, elég durva lefele… azt hittük nálunk bolondabbak nincsenek, de mikor nekiindultunk felfele, jött 3 cross motoros lefele, mi meg csak néztünk… délután 2-re visszaértünk, 3-kor már a kocsimban ültünk.

      
Eredetileg nem ezt a szakaszt terveztem erre a napra, hanem könnyebbet, de mivel jobb többen menni, mint kevesebben, ezért ez lett.
Az útvonalat mindig a társaság összetétele alapján határozom meg, szóval, ha többen lettünk volna, akik nem szeretnek ilyen izgi szakaszokon menni, finomabb helyre mentünk volna.

Ha szívesen jönnél Te is velünk tekerni, nézd meg Mózes Műhelye vagy a Túrázz Itthon eseményeit és jelentkezz! Szoktunk szervezni Kerékpáros Technikai Edzést, mely nagyon hasznos program, ha szívesen bringáz(ol)/(nál) erdőben.

 

Ezeket az útvonalakat jártuk be:
1. nap: https://www.strava.com/activities/1008282795
2. nap: https://www.strava.com/activities/1009517807

 

Üdvözlettel:
Mózes